torsdag 31 januari 2019

Inmurade




Boken heter Inmurade. Författaren heter Lena Ollmark. Boken handlar om 3 barn som heter Leo Natta och Teddy. I skolans källare har dom precis gjort en ny slöjdsal. När Leo Natta och Teddy går ner till källaren så händer det mystiska saker. Bara några dagar efter dom var nere i salen blir ett barn skadat. Bokens huvudpersoner är Leo Natta och Teddy. Det bästa med boken var att den var väldigt spännande och mystisk och jag tycker ingenting var dåligt med den. Jag tror att andra också skulle gilla den.

Av Julia

fredag 25 januari 2019

Skuggornas hus































Författaren heter Ingelin Angeborn. Boken heter Skuggornas hus och handlar om en pojke som heter Sakarias och är 11 år gammal. Han har höstlov. Han bor hos sin farmor och farfar, för att Sakarias inte vill vara hos sin mamma eller pappa. För att hos sin pappa skulle de fiska, men som vanligt kom det jobb i vägen. Men han ville inte vara hos sin mamma häller. För att Sakarias störiga småsyskon var hos mamman. Syskonen heter: Maja, Philip och Ellen. Han vill inte vara där dels för att de är jobbiga och dels för att Maja har en hjärnskada. Så det gör det ännu tråkigare. Det händer märkliga saker i farmors och farfars hus. Men en sak som gör att han glömmer det en stund är en tjej som heter Salma. Han går på en tecknings kurs och det är där han träffar henne. Han tycker att Salma är sjukt söt. Hon har en hund också. Sakarias ritar saker som han bara tror att han klottrar på pappret. 
Det bästa med boken var att den var spännande.
Inget dåligt med denna bok. :)
Kompisarna gillar nog boken. :)


Av Clara

Ingen ser dig




Boken jag har läst heter Ingen ser dig. Dom som skrivit boken heter Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson. Boken handlar en tonåring vid namn Mira. Hon ska på ett fritisläger med tre andra tonåringar som inte ens känner. När dom har kommit ut till skogen som dom skulle va i så försvinner fritis ledaren spårlöst. Mira bokens huvudperson är en glad tjej väldigt mån om vad folk tycker och tänker om henne. Det bästa med boken är att den är slut. Och det sämsta är att jag börja läsa den. Mina klass kamrater kommer inte gilla den. SÅ LÄS DEN INTE.



av Alina












fredag 11 januari 2019


MYSTERIET PÅ HESTER HILL

Författaren heter Kristina Olsson.
Boken handlar om två syskon och deras vän. Dom två syskonen får bo hos deras pappas farbror över sommarlovet. Det hörs konstiga ljud från vinden på kvällarna över ena syskonets rum. Mystiska saker händer ibland.
Huvudpersonerna heter Meg (Margareta) och Frank. Meg och Frank är syskon. Deras föräldrar ska skilja sig. Det bästa med boken var när dom åkte bak i tiden. Det var inget som var mindre bra med boken. Jag tror nog mina vänner skulle tycka om denna boken. För den är väldigt spännande.

FELICIA DUNBERG

onsdag 9 januari 2019

Doktor Proktor och den stora guldkuppen



















Bokens titel: Doktor PROKTOR & den stora guldkuppen.
Författaren heter: Jo Nesbö.
Kortfattat: Det är tre skurkar som stjäl Norges guld Doktor PROKTOR, Lise & Bulle ska hämta tillbaka allt guld.
Bokens huvudperson var: Doktor PROKTOR, Lise och Bulle
Det jag tyckte var bra med boken: Var att dem är roliga.
Det mindre bra var: Att den var lite långtråkig.
Mina vänner hade kanske gillat den.