tisdag 23 april 2019



Boken heter vem bryr sig av Therese Lindgren. Den handlar om resan om hur Therese blev från köttätande till vegan. Hon berättar även om hur vissa kläder blir till och vad de är gjorda utav. Bokens huvudperson är Therese som skrev boken. Det bästa jag tycker med boken är att hon har ett väldigt bra syfte. Det fanns inget dåligt med boken, tyckte inte jag iallafall eftersom jag känner igen mig då jag är vegetarian. Jag tror inte att dom som äter kött eller mejeri produkter tycker om boken men dom som är vegetarianer eller veganer skulle nog tycka om boken.

Av Nellie

fredag 5 april 2019



ÖNSKESTJÄRNAN
Författare: Ingelin Angerborn 
Denna bok handlar om en tjej som precis har bråkat med sin bästa vän. På kvällen efter hon och hennes mamma hade varit ute och handlat stod de och tittade på stjärnorna. Då såg Astrid (som hon heter) ett stjärnfall. hon önskade att hon blev en hund. Men inget hände, eller?
Huvud personen  heter Astrid. Hon har förskt önska sig ner hon såg en stjärna falla.
Det bästa med boken varefter att hon hade önskat sig. Det var inget som var mindre bra med boken. Jag vet inte om mina vänner skulle tycka om boken men jag tror det.

Kapten kalsong och den stora toalettattacken



Boken heter Kapten kalsong och den stora toalettattacken.
Den som har skrivit boken heter Dav Pilkey.
Boken handlar om att toaletterna får liv.
Huvudpersonerna är George, Harold och Kapten Kalsong.
Det bästa med boken var att den var rolig.
Det fanns inget dåligt med boken.
Jag tror att mina vänner tycker om den.

fredag 1 mars 2019

vikingar ovh vampyrer


Boken heter vikingar och vampyrer.
Författaren heter Katrina Mazetti.
Boken handlar om fyra kusiner som ska vara på en ö över sommarlovet och på ön finns massa vombat gångar som det finns fornfynd i. En dag kom tre personer som sa tänkte stjäla fornfynden men det gick inte som förväntat.
Bokens huvud personer heter Humlan, Alex, Julia och George.
Boken var spännande men det var inte så bra förklarat i boken.
Mina vänner skulle inte läst den.

fredag 22 februari 2019

Maja och jullovsmysteriet




Boken är skriven av Anna-Carin Collin.
Den handlar om en tjej som heter Maja. Hon bor i Stockholm fast nu ska ska dom ärva ett slott. Men det vill inte Maja hon vill ju bo kvar i Stockholm. Familjen åker till slottet och ska testa att bo där. Dom sover en natt sen börjar det hända mystiska saker.
Huvudpersonen är Maja.
Jag tyckte den var bra för den var spännande.
Jag vet ine något som var mindre bra med boken.
Jag tror att några av mina vänner hade tyckt den var bra.

onsdag 20 februari 2019

















Boken heter kapten kalsong och Sanslösa skrönan om Sir Stinkbomb.
Författaren heter Dav Pilkey.
Den här boken handlar om två små pojkar som har uppfunnit en juice. Om man dricker av den så kan man bli en superhjälte.
Bokens huvud personer heter George och Harold.
Det bästa med boken är att den är rolig och det händer ofta något.
Inget var dåligt med boken.
Jag tror mina vänner skulle gilla den.


av Malte

Splej mysteriet med smitarna


Boken heter Splej mysteriet med smitarna.
Författaren heter Torsten Bengtsonn.
Boken handlar om två tjejer och två killar som har en webbsajt där dom löser brott.
Huvud personerna heter Peo, Lollo, Ester, Jamal.
Inget var bra med boken tyckte jag.
Jag tyckte att allt var dåligt med boken.
Jag tror att mina vänner inte skulle gilla den.



av Malte

måndag 18 februari 2019

Yummy




Boken jag har läst heter Yummy. Författaren heter Eva Susso. Boken handlar om en tjej som har flyttat från en husvagn till en lägenhet. Hon bor tillsammans med sina föräldrar. Hon tyckte att hennes kompis Gabby var elak och har en stor kroppsstorlek. Men nu på senare tid när han börjat hoppa studsmatta har han börjat krympa något enormt. Bokens huvudperson heta Mia. Det bästa med boken vara att den var spännande. Det som var mindre bra med boken var att allting gick lite för fort fram. Jag tror kanske mina vänner skulle gillat den.

Gabriel

måndag 4 februari 2019

Kalle Skavank Motorsågar i Björkhagen




Boken heter Kalle Skavank Motorsågar i Björkhagen. Dom som har skrivit boken heter Petrus Dahlin, Sofia Falkenhem. Dom hittar en kille som har en mask och dom vet inte vem det är.
Huvudpersonerna är Dilsa och sanna. Det bästa med boken var att den är spännande. Det fans inget dåligt med boken. Jag tror att mina vänner tycker om boken.

torsdag 31 januari 2019

Inmurade




Boken heter Inmurade. Författaren heter Lena Ollmark. Boken handlar om 3 barn som heter Leo Natta och Teddy. I skolans källare har dom precis gjort en ny slöjdsal. När Leo Natta och Teddy går ner till källaren så händer det mystiska saker. Bara några dagar efter dom var nere i salen blir ett barn skadat. Bokens huvudpersoner är Leo Natta och Teddy. Det bästa med boken var att den var väldigt spännande och mystisk och jag tycker ingenting var dåligt med den. Jag tror att andra också skulle gilla den.

Av Julia

fredag 25 januari 2019

Skuggornas hus































Författaren heter Ingelin Angeborn. Boken heter Skuggornas hus och handlar om en pojke som heter Sakarias och är 11 år gammal. Han har höstlov. Han bor hos sin farmor och farfar, för att Sakarias inte vill vara hos sin mamma eller pappa. För att hos sin pappa skulle de fiska, men som vanligt kom det jobb i vägen. Men han ville inte vara hos sin mamma häller. För att Sakarias störiga småsyskon var hos mamman. Syskonen heter: Maja, Philip och Ellen. Han vill inte vara där dels för att de är jobbiga och dels för att Maja har en hjärnskada. Så det gör det ännu tråkigare. Det händer märkliga saker i farmors och farfars hus. Men en sak som gör att han glömmer det en stund är en tjej som heter Salma. Han går på en tecknings kurs och det är där han träffar henne. Han tycker att Salma är sjukt söt. Hon har en hund också. Sakarias ritar saker som han bara tror att han klottrar på pappret. 
Det bästa med boken var att den var spännande.
Inget dåligt med denna bok. :)
Kompisarna gillar nog boken. :)


Av Clara

Ingen ser dig




Boken jag har läst heter Ingen ser dig. Dom som skrivit boken heter Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson. Boken handlar en tonåring vid namn Mira. Hon ska på ett fritisläger med tre andra tonåringar som inte ens känner. När dom har kommit ut till skogen som dom skulle va i så försvinner fritis ledaren spårlöst. Mira bokens huvudperson är en glad tjej väldigt mån om vad folk tycker och tänker om henne. Det bästa med boken är att den är slut. Och det sämsta är att jag börja läsa den. Mina klass kamrater kommer inte gilla den. SÅ LÄS DEN INTE.



av Alina












fredag 11 januari 2019


MYSTERIET PÅ HESTER HILL

Författaren heter Kristina Olsson.
Boken handlar om två syskon och deras vän. Dom två syskonen får bo hos deras pappas farbror över sommarlovet. Det hörs konstiga ljud från vinden på kvällarna över ena syskonets rum. Mystiska saker händer ibland.
Huvudpersonerna heter Meg (Margareta) och Frank. Meg och Frank är syskon. Deras föräldrar ska skilja sig. Det bästa med boken var när dom åkte bak i tiden. Det var inget som var mindre bra med boken. Jag tror nog mina vänner skulle tycka om denna boken. För den är väldigt spännande.

FELICIA DUNBERG

onsdag 9 januari 2019

Doktor Proktor och den stora guldkuppen



















Bokens titel: Doktor PROKTOR & den stora guldkuppen.
Författaren heter: Jo Nesbö.
Kortfattat: Det är tre skurkar som stjäl Norges guld Doktor PROKTOR, Lise & Bulle ska hämta tillbaka allt guld.
Bokens huvudperson var: Doktor PROKTOR, Lise och Bulle
Det jag tyckte var bra med boken: Var att dem är roliga.
Det mindre bra var: Att den var lite långtråkig.
Mina vänner hade kanske gillat den.