fredag 30 november 2018







Boken heter INSTÄNGD.
Han som skrivit boken heter Torsten Bengtsson.
Jag gillar boken för att det var mycket kärlek och spänning.
Men själva huvudpersonen heter Leo.
Jag ska berätta kortfattat vad boken handlar om.
En liten bit in i en skog ligger ett ställe som heter Ödehuset. Huset är övergivet och läskigt. Dom säger att det finns en viss person där inne som heter Maran. Det finns två mobbare som heter Gustav och Carl. Leo önskar att han kunde stänga in dom i Ödehuset. Sen på sommarlovet träffar Leo sin livs största kärlek tillsammans planerar dom för hämd.
Jag tror att mina klasskamrater skulle vilja läsa den.
Det var absolut inget dåligt med boken.

Mode Mysteriet.....

 


Bokens Titel är Modemysteriet. 
Författarna heter Martin Widmark och Helena Willis.
Det handlar om en modetävling.
Huvud personerna är Lasse och Maja båda har orange hår och brun blåa ögon.
Det bästa med boken var att den var spännande tycker jag.
Det som var lite mindre bra var att det var ganska svår fattad.
Jag tror att mina klasskamrater kommer gilla denna bok.


fredag 23 november 2018

månfågel




Ingelin Angeborn heter författaren. månfågel heter boken.
En tjej på 14 års ålder som heter Vendela har körtelfeber. Hon har legat hemma sjuk länge. En hel månad. Hon hade fått ett brev från en kille som heter Willhem Silveus. Vendela hade en bästa vän som heter Minna. Minna hjälpte Vendela att komma på vem Willhem Silveus var. Vendela hade en dator som hon kunde chatta med Minna på. Men när minna inte svarade Vendela så trodde hon att Minna hade glömt bort henne. Hon trodde att det var Cornelia som bara skojade med henne. Men när hon knackade på hos Cornelia så visade det sig att hon var hos sin pappa. (hon knackade på hos hennes mamma). Vendelas pappa var orolig för henne. Men Vendela var okej, (enligt henne). Vendela brukade inte få brev, men bara om mormor och morfar eller farmor och farfar skickade bilder eller vyr-kort till henne.

Skulle mina vänner gilla den här boken?: Ja, om man gillar spännande böcker. =)
Bra med boken: Spännande och det gillar jag. :)
Mindre bra med boken: Att det inte fanns några bilder i, det kan väll vara lite bilder i?


torsdag 22 november 2018

Amulett - stenväktarens förbannelse





Bokens titel är Amulett 2 stenväktarens förbannelse. Författaren heter Kazu Kibuishi.
Boken handlar om en ung tjej som heter Emely men hennes mamma och lillebror Navin kallar henne Em. Bokens huvud person är såklart Emely och det bästa med boken var att den var spännande och att ett hus kunde gå. Det fanns inget dåligt med boken. Mina vänner skulle faktist gilla boken.

fredag 16 november 2018





Boken jag har läst heter vandraren utan ansikte. Den är skriven av Andreas Palmer. Boken handlar om olika skräckhistorier för orädda människor. Det är storebrorsan i boken som är spöket. Jag tycker att det bästa i boken var när en tjej tappade minnet. Det som var mindre bra i boken var när hon inte vågade säga något till sina föräldrar. Jag tror att några av mina vänner skulle gilla boken. 



Av: Ola






Jag har läst boken Vargskräck. Författaren heter Jeanette Bergkvist. Boken handlar om en elvaårig flicka vid namn Felicia och hennes pudel. En dag när dom gick på promenad så stötte dom på en  varg. Felicia är en glad och nyfiken tjej. Boken var ganska spännande. Jag tycker inte att det finns något dåligt i den. Jag tror att några i min klass skulle gilla den här boken. Av Alina

sjörök




Författaren heter Camila Viveca Sten.                                                                                                  Boken handlade om en tjej som heter Tuva och som är en bortbytning. Det kom en dag en tjock dimma över Östersjön. Och Tuva försökte få bort den tjocka dimma. Jag tyckte att boken var väldigt bra och spännande. Det bästa i boken var när hon var på ön och slogs med Sjörået. Men det dåliga med boken var att den tog slut för fort.

Av Julia

fredag 9 november 2018

Rolf på jakt


förfatarens namne runne fleischer.

den handlade om att han matade fåglar mes shootgunen.
huvud perssonen är rolf.
det bästa med boken var att den var rolig bara.
det var inget ting som var trokigt med den.
mina vänner hade nog gillat den.





WL LJ