onsdag 25 april 2018

narnia hästen och hans pojke





Boken är skriven av C.S. Lewis. Den handlar om hästen Bri och pojken Shasta. De ska lyckas fly från det grymma Calormen och varna kung Peter och hans syskon i tid.
Huvudpersonerna är hästen Bri och pojken Shasta.
Jag tyckte boken var bra för att det hände massa saker i hela boken och den var spännande.
Det som var mindre bra med boken var att allt spännande hände i slutet.
Jag tror att några i alla fall skulle vilja läsa boken.



Bokens titel är hästen från himlen. Författaren som har skrivit boken heter Moa Mans'en.
Boken handlar om en helt vanlig tjej som åkte till sin farmor som bodde i en stuga. En dag så träffa hon en räv och sen en häst hon trodde det var en dröm men räven ville besegra moder natur. Dom lyckades men räven var ledsen för han fick inte tillbaka sin mamma men dom levde lyckliga ändå. Boken handlade mest om Cora som var hästen från himlen. Det alldra bästa med boken var att den handlade om hästar. Inget var mindre bra med boken. Mina kompisar kanske skulle gilla boken.



AV SAGA

tisdag 24 april 2018

Splej mysteriet i döda skogen









Boken heter splej mysteriet i döda skogen. Författaren heter Torsten Bengtsson. Dom fyra vännerna i splej tältar vid sjön. Bredvid sjön finns det en skog som kallas för döda skogen. På natten vaknar Peo av ett ljud från en lastbil ute i skogen. Nästa dag gick dom in i skogen. Där hittade dom ett sopnedkast mitt i skogen. Huvud personen heter Peo. Jag vet inte om jag tyckte boken var bra. Jag vet inte vad som mindre bra med boken. Jag vet inte om mina vänner skulle tycka om boken.
Boken jag har läst heter Sune och Tant tonåring. Författarnas namn är Sören Olsson och Anders Jacobson. Boken handlar om en helt vanlig dag för Sune tills Anna kommer in i rummet. Hon hade svarta kläder och hon hade gjort sin frisyr till en hockeyfrilla och hon pratade konstigt. Hon är i puberteten och hon måste dö tänker Sune. Huvudpersonen heter Sune. Det bästa med boken var att Sune är så rolig. Det sämsta med boken var att Anna är inte rolig.
Mina vänner skulle gillat den.'

Sander

 








                                                                             


















måndag 23 april 2018

Dagbok för alla mina fans - Rodrick Regerar





















Boken heter Dagbok för alla mina fans Rodrick Regerar. Författaren heter Jeff Kinney. Boken handlar om när Gregs föräldrar åker till ett hotell och ska sova där en natt medans Rodrick har en jätte stor fest. Men Greg ville inte säga till sina föräldrar för han tyckte det var ganska kul, men då blir han inlåst i källaren. Bokens huvudpersonen heter Greg Haffly. Inget var bra med boken, allt var dåligt. Inget händer och det är så tråkigt. Jag tror inte mina kompisar skulle gilla boken för den var inte bra.


Malte