måndag 20 november 2017

Splej - mysteriet på kyrkogården

- INGEN BILD-


Torsten Bengtsson har skrivit boken. Den handlar om fyra barn som är reportrar och spelar in en nyhet. Huvud personerna heter Ester, Lollo, Jamal och Peo. Boken handlar om att dom pratade med en man och han frågade om barnen ville köpa en blomma. Det bästa i boken var vad dom såg i stugan. Det värsta med boken var att det var smuts i stugan. Jag tror att mina kompisar skulle kommer gilla den.

Boken jag läst heter glasbarnen och är skriven av Kristina Ohlsson.



Boken handlar om en tjej som heter Billie. Billie och hennes mamma ska flytta till Åhus.
Där händer det mystiska saker, lampan börjar svinga i taket och någon flyttar runt grejer i gästrummet. När Billie sover så hör hon att det knackar på fönstret, men hon vet inte vad det är eller vem det är.
I Åhus får billie en ny vän som heter Aladdin. Billie och Aladdin försöker lista ut vad det är med huset hon har flyttat in i. 

Det som var bra med boken var att den var spännande.

Jag tror att mina vänner skulle gilla den.

onsdag 15 november 2017

Bildresultat för det som hände i källaren

Det som hände i källaren 
Av Rebecka Åhlund.

Denna boken handlar om en tjej som heter Ella, hon har precis börjat i sjuan, men hennes två bästa vänner är annurlunda, sen så kommer en tjej. Hon är lite elak. Hennes två bästa vänner frågar ifall hon vill följa med att hänga i hos den elaka tjejen. Sen så har tjejen med sig ett ouijabräde som inte hade funkat för henne. Men när Ella var med så fungerade det.
Och när hon var med så blev det kaos. 


Huvud personen heter Ella, hon är 13 år tror jag för hon har börjat i sjuan


Det bästa med boken var att den var spännande


Det som var det dåliga med boken var att det hände inget i början



Mina vänner skulle säkert gilla den.


Av Samuel!

tisdag 14 november 2017

Odjur på gröna lund



Boken heter Odjur på Gröna Lund. Författaren heter Anna Sandler. Boken handlar om en kille som heter Jack och har är på äventyr med sin kompis Wanda som hade levt i över 1000 år för hon var vampyr. Men det visste inte Jack så Jack måste hitta en speciell ring som kan rädda Wanda. Bokens huvud person heter Jack. Det bästa med boken är att de alltid händer nåt och att de är så spännande i boken hela tiden. Jag tror att de inte finns något dåligt inte genligt mig alla fall. Jag skulle värkligen rekommendera denna serie som heter Jacks förbanelse det finns massa böcker i serien.

Malte






Surtanten Birgitta och mc-knuttsjakten




Författaren heter Erika Svernström och Sara N Bergman. Den handlar om en surtant som heter Birgitta och hon åker till Paris. Hon hade skickat ett brev till sin ungdomskärlek i den förra boken. När Birgitta kommit fram till Paris. Så kommer hennes ungdomskärlek som heter Jacob hem till Birgitta, men hon är ju inte hemma. Då kommer Birgittas grannbarn till honom och säger att Birgitta inte är hemma. Då ska han åka till Paris, men när han har kommit halvvägs så märker han att grannbarnen är med. Huvudpersonen är Surtanten Birgitta. Det bästa med boken var att den var rolig och spännande. Jag tyckte inget var dåligt med boken. Jag tror mina vänner skulle gilla den.

AV ALICE.

måndag 13 november 2017

KURRAGÖMMA  



Författarens namn: Petrus Dahlin 

Boken handlar om Astrid och hennes mamma som skulle åka till det ödsliga huset i lilla byn  men semestern blev inte som dom hade tänkt Astrids mamma måste jobba och Astrid blir kvar själv. Alla varnar Astrid att inte bada i sjön det är tydligt att flera barn har drunknat där. En gång när Astrid skulle bada hände det något som inte får hända!  

Bokens huvudperson: är Astrid 

Det jag tyckte va bäst var när Astrid blev nerdragen i ? jag tyckte det var spännande. 

Det jag tycker va mindre bra va när det inte hände så mycket. 

Jag tror att mina vänner kommer tycka boken är bra eller jätte bra. 

Skriven av: Alva Å



torsdag 9 november 2017

   




Bokens titel är Kalle Skavank. Förfaterna heter Petrus Dalhin och Sofia Falkenhem.

Boken handlar om Kalle Skavank som ska ta reda på vem som har fällt träd på en gård. Trädet föll på ett tak så det gick sönder. Då fick Kalle Skavank uppdraget att ta reda på vem som har fällt trädet.

Bokens huvud personen är Kalle Skavank. Det bästa med boken var att den var spännande. Det som var mindre bra med boken var att den var lång fattad.

Jag tror att mina klass kompisar skulle tyckt att denna boken var bra, för den var så
spännande.