torsdag 26 oktober 2017

Det mystiska skeppet

Författare: Niklas Krog

Det var en kille som var ute och fiskade. Då kom det en tjej på en båt som han inte visste vem det var. han åkte sen tillbaka till ön som han bodde på. Då var alla föräldrarna borta, det var bara han kvar på ön. Alla hus var tomma. Sen såg han tjejen igen på bryggan. Sen tar pojken sin pappas båt och försöker hitta alla.

Killen heter Joar och är femton år. Tjejen heter Mira.

Det bästa med boken var att han träffade tjejen så han inte var helt själv.

Det var lite liten text som gjorde den lite svårläst.

Jag tror att många hade gillat boken eftersom den var spännande.

tisdag 24 oktober 2017

spindlens hemlighet

författaren som skrivit boken heter Ewa Christina Johanson. det handlar om en flicka som heter Ella.
det är mitt i natten och hon vaknar ett bankande ute i boden. när hon ska gå ut och titta vad det är så märker hon att hennes mamma har glömt att låsa dörren. hon trycker ner handtaget och går ut. när hon kommer fram till trädgårdsboden så öppnats dörren till den och ut kommer hennes tvillingsyster Ida. huvud personen är Ella.

det bästa med boken var att den var spännande och bra. det mindre bra med boken var att den hade lite långa kapitel.

jag tror att mina vänner skulle gilla boken lika mycket som jag.

måndag 23 oktober 2017

Av Petter Lidbeck

Det handlar om Bianca 11år som får veta av sin Mamma och Mormor att hon kan göra sig osynlig som kommer att förändra hennes liv för alltid. Och det finns personer som kan göra vad som helst för att utnyttja deras förmåga. Biancas kompisar såg när hon gjorde sig osynlig men dom trodde att Bianca kunde trolla så hon fick vara med i skolans talangjakt. Men det slutar med att Biancas mamma blir kidnappad.


Det bästa med boken är att den är spännande.


Det är
en av det bästa böckerna jag läst.

Jag tycker att slutet inte var så bra.

a jag tror mina kompisar kommer att gilla den.

söndag 22 oktober 2017


Boken heter Tavlans hemlighet. Ewa Christina Johansson heter författaren. Boken handlar om flera spännande saker som händer i ett stort hus och den som märkte det var en liten flicka vid namn Ella.
Huvudpersonerna är en familj som har lite olika åsikter. Boken är väldigt spännande och jag skulle verkligen rekommendera den.

Alina

torsdag 19 oktober 2017


Boken heter Rånarna i ödetorpet. Författaren heter Pia Haglar. Den handlar om en gubbe som blir rånad av sin bror och hans kompis. Gubben heter Fritjof och bor granne med några barn som heter Leo, Henke och Aron. Dom hjälper Fritjof och få fast hans bror och hans kompis. Bokens huvud personer är Aron, Henke och Leo. Det bästa med boken var att det var spännande. Det var inget som var mindre bra med boken. Ja jag skulle rekommendera boken.

torsdag 12 oktober 2017



Boken heter maffians ö. Förfataren är Benni Bodker.
Boken handlar om att det är en hemlig agent som ska stopa knark smuglare.
Huved persor är marko. Den var bra. Jag tror att mina venner tyker att den var bra.




Sal 305
Den handlar om en tjej som heter Elvira.
Som ramlar med sin cykel och behöver åka in på sjukhus.
Där tycker hon att det händer massa märkliga saker. Jag tyckte att boken var bra för att allt blev bra tillslut. Jag tyckte inte att nåt var dåligt med boken. Så jag tror att någon annan vill läsa den. 

Av Nellie

tisdag 10 oktober 2017

Agent Jack Stalwart


Boken heter agent Stalwart. De som har skrivit boken heter Raben & Sjögren. Den handlar om Jack och pirater som jagar han. Huvud personen är jack. Jag tycker att boken var bra för dom inte alls var gamla.  Den var bara lite spännande i slutet tyckte jag. Och jag tror faktist inte att mina kopisar skulle vilja läsa den.

söndag 1 oktober 2017

Kapten Kalsong och mobbarmaffians modiga motståndare

                                                                      AV SANDER
Boken heter Kapten Kalsong och mobbarmaffians modiga motståndare.
Dav Pilkey heter författaren. Det handlar om att professor prutten plot som bygger en robot som gör så att Harold och Melvin blir 5 år 11 Dagar 14 timmar och 6 minuter. Huvud personen är kapten kalsong. Det bästa med boken var att dem blev 6år. Det sämsta med boken var att den var en evighet.



                                                                                   ‹3