söndag 20 augusti 2017

Doon




Doon är skriven av Carey Corp och Lorie Langdon. Boken handlar om två kompisar i 18-års åldern som heter Veronica och Mackenna. Tjejerna kommer från USA, men denna sommaren reser de till Scotland på semester. Veronica börjar få verkliga dagdrömmar om en snygg blond kille i kilt. Hon ser också en gammal bro i en av sina "dagdrömmar". De får senare reda på att denna gamla bro, som går över ån Doon, bara ligger en liten bit från huset där de bor. De de inte vet är att denna bro även är en portal in till en annan värld, där magi fortfarande existerar.

Veronica och Makenna får uppleva ett riktigt äventyr i det magiska landet som kallas för Doon. De får träffa landets två prinsar, en blond och en mörkhårig kille och de blir även anklagade för att samarbeta med en häxa som vill förstöra hela kungariket.

Jag tycker att boken var spännande men i mellan åt var den lite långsam. Det magiska kungariket Doon beskrivs som en riktig sagovärld där elektricitet ännu inte finns, inga bilar eller mobiltelefoner. Historien om Veronica, Mackens och deras nya vänner i Doon kommer att fortsätta i ytterligare tre böcker till. Trots att historien ibland var lite långsam och händelsefattig så är jag ändå nyfiken på vad som kommer hända framöver, så jag tänker läsa de andra böckerna i serien med.